Fusie apotheken Staphorst, Genemuiden en – Apotheek De Veenhorst – Staphorst

Terug naar overzicht

Fusie apotheken Staphorst, Genemuiden en

Fusie apotheken Staphorst, Hasselt en Genemuiden
Drie apotheken in de regio bundelen hun krachten en gaan samen in een maatschap. Het gaat om Apotheken De Veenhorst te Staphorst, Apotheek Hasselt te Hasselt en De Muiden te Genemuiden. De samenwerking tussen deze apotheken bestaat al langer, maar wordt nu formeel gemaakt in één maatschap. Door deze fusie worden de bedrijven toekomstbestendiger en kunnen zij nog beter de beste farmaceutische zorg in de regio voorzien.
Deze samenwerking komt voort uit de toenemende vraag naar kwalitatieve farmaceutische zorg. Door de samenwerking worden de expertise en middelen van de drie apotheken gecombineerd, wat resulteert in betere zorg voor patiënten. Bovendien zorgt de samenwerking ervoor dat de apotheken beter in staat zijn om in te spelen op veranderingen in de gezondheidszorg.
De samenvoeging van Apotheken De Veenhorst, Hasselt en De Muiden heeft ook voordelen voor de medewerkers. Door de samenwerking kunnen zij zich nog beter ontwikkelen en specialiseren in bepaalde gebieden. Ook ontstaan er meer mogelijkheden voor interne samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van kennisdeling en opleidingen.
Het doel van deze nieuwe organisatie is om de beste farmaceutische zorg te bieden aan patiënten in de regio. De apotheken blijven gevestigd op hun huidige locaties en zullen dezelfde diensten blijven aanbieden. Dezelfde vertrouwde medewerkers blijven het aanspreekpunt in de apotheken. Ook gaat de apotheekgroep inzetten op online dienstverlening, bezorging van medicatie en 24 uur afhaalmogelijkheden
De bestuurders van het nieuwe maatschap zijn verheugd over de samenwerking en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Door de krachten te bundelen kunnen zij nog beter inspelen op de behoeften van patiënten en de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Ook verwachten zij dat de samenwerking zal leiden tot efficiëntere processen en betere dienstverlening. De nieuwe maatschap zal per 1 juni officieel van start gaan.
René Westerhof, apotheker Staphorst (rechts)
Steven van Welie, apotheker Genemuiden (links)
Publicatiedatum: 03-08-2023