René Westerhof nieuwe apotheker – Apotheek De Veenhorst – Staphorst

Terug naar overzicht

René Westerhof nieuwe apotheker

Met ingang van 1 oktober is René Westerhof (37 jaar) de nieuwe apotheker in Staphorst.

De in Friesland geboren apotheker heeft zijn studie genoten in Groningen. Na een tijdelijke baan in Harlingen heeft hij meerdere jaren in een apotheek gewerkt in Enschede. Samen met zijn vrouw en twee dochters woont hij sinds enkele jaren in Ommen.

Volgens Westerhof is de farmacie bezig met een transitie. Waar men vroeger een apotheker zag als medicijnbereider, is deze tegenwoordig meer een farmaceutisch dienstverlener. Een moderne apotheker maakt zelf geen medicatie meer, maar controleert of cliënten de juiste medicatie hebben en of zij deze goed innemen.

Vaak gebruikt iemand medicatie voorgeschreven door verschillende artsen of instanties. Deze artsen en instanties weten niet altijd welke medicamenten een patiënt al gebruikt en in dat geval is de apotheek de enige die een totaalbeeld heeft van het medicatiegebruik. Daardoor is de apotheek ook de enige die kan beoordelen of medicatie veilig samen gebruikt kan worden en speelt de apotheek een belangrijke rol in de behandeling van een patiënt, met name bij patiënten die veel verschillende medicijnen gebruiken.

Nederlanders worden steeds ouder en gebruiken bovendien meer medicijnen dan vroeger. Ook wordt steeds meer medicatie zelf gekocht, ondanks dat deze niet altijd samengaan met de overige medicijnen. Dit toont volgens Westerhof aan wat de noodzaak voor een lokale apotheek is:  men moet laagdrempelig en snel vragen kunnen stellen over hun medicatie aan een professional.

Westerhof:  “Tezamen met het vaste team wil ik het aanspreekpunt in Staphorst zijn voor alle medicatie-gerelateerde vragen.  Bij vragen kan er altijd gebeld worden! “

 

 

Publicatiedatum: 27-10-2022